Ridklubbens regler

Regler för Ridklubb och Ridskola

För att rida hos oss krävs att du är medlem i Ulricehamnsbygdens Ridklubb. Ulricehamnsbygdens ridklubb är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och Västergötlands Ridsportförbund och är en kvalitetsmärkt ridskola. Genom Svenska Ridsportförbundet är du som medlem försäkrad när du deltar i vår verksamhet. Du deltar i all verksamhet på ridklubben på egen risk. För elevers säkerhet och hästarnas trygghet har vi regler för hur du som besökare ska uppträda i när du vistas på vår anläggning.

• Alla som rider på UBRK:s anläggning skall bära godkänd hjälm med knäppt hakband.

• Det är självklart att man inte springer i stallet eller på läktaren.

• Tänk på ljudnivån för hästarnas skull.

• Hundar skall vara kopplade och under uppsikt på hela anläggningen och bör ej vistas på läktaren. Hundar får inte vistas i cafeterian. Hundar får inte heller vistas i ridhuset när det finns hästar där. Det är ägarens ansvar att hålla koll på sin hund.

• Alla som löser anläggningskort ska vara medlemmar i Ubrk.
  • Om gräsbanan är avstängd ex. vid dåligt väder ska detta respekteras.
  • Mocka efter din häst både på ridbanorna och på parkeringen.
  • Hoppning endast tillåten på anvisad tid och plats, plocka undan hinder och dyl efter dig.
  • Ubrk är en rökfri anläggning och rökning får enbart ske på anvisad plats.
  • Visa hänsyn.

Ridavgift ridskolan

• Ridavgiften betalas i förskott. Är inte avgiften betald före ridperiodens början har du ingen ridplats.Vi förbehåller oss rätten att stänga av de elever vars fakturor inte betalas i tid eller om eleven på annat sätt missköter sig i form av oaktsamhet gentemot ridskolans egendom, personal och djur.

• Avbokning av lektion görs i Hippo Academy.  Kan du inte rida vill vi att du avbokar din lektion, gärna innan kl. 13.00, så vi eventuellt kan omdisponera hästar och nyttja dessa på bästa möjliga sätt.

Har du inte varit här under 4 veckor utan att avboka din lektion förlorar du din plats.

• Uppsägning av din ridplats görs via mail till This is a mailto link enligt följande perioder:
  • Period 1 – v. 32-41 uppsägning senast 15 juli.

Period 2 – v. 42-51 uppsägning senast 14 september

Period 3 – v.   1-13 uppsägning senast 12 december

Period 4 – v. 14 -25 uppsägning senast 14 mars

Är inte platsen uppsagd i tid löper abonnemanget vidare och du har förbundit dig att betala nästkommande period. Utebliven betalning gäller inte som uppsägning.

Vid längre tids sjukfrånvaro har du inbetald avgift tillgodo mot uppvisande av läkarintyg.

Lektionsplaneringar och hästtilldelning

•  Lektionerna är inställda under vissa helgdagar, mellan jul och nyår samt under viss period under sommaren då hästarna vilar. Se detaljerad info på hemsidan.
  • Lektionsplaneringarna ligger i Hippo Academy, där kan se vad som är planerat på lektionerna samt när det är hoppning och teori.
  • 1 timma innan din lektion ser du vilken häst du ska rida i Hippo Academy. Viktigt att känna till är att vi kan ändra vilken häst du ska rida ända fram till strax före din lektion om vi behöver omdisponera hästar pga sena avbokningar, hälta eller sjuk häst. Vi har full förståelse för att det kan bli en besvikelse om du blivit tilldelad favorithästen och det sen blir en sen ändring. Vi ber er respektera att vi jobbar med levande djur och måste i första hand se till hästarnas bästa så att de får en så jämn belastning som möjligt utifrån hästarnas egna förutsättningar.

Övrigt

• Ulricehamnsbygdens Ridklubb är en ideell förening och som medlem åtar du dig några uppdrag per år. Det är både roligt och lärorikt att hjälpa till! Vi ser att det skapar en fin gemenskap i klubben.
  • Du förväntas delta på en fixardag under året. Sälja lotter en gång per år och göra minst ett pass som funktionär på våra tävlingar. Du tilldelas en dag och tid som finns på ett schema på ridskolan och hemsidan.
  • Vill du vara med i vårt helgjourssystem får du rabatt på dina lektioner. (Du måste vara över 13 år).
  • Som medlem i Ulricehamnsbygdens Ridklubb godkänner jag att min mailadress får används för att skicka ut klubbens nyhetsbrev och annan information som rör mitt medlemskap i ridklubben. Information och meddelanden kan även komma att skickas som SMS till min mobiltelefon.
  • Som medlem i Ulricehamnsbygdens Ridklubb ansvarar jag själv för att mina person- och kontaktuppgifter är uppdaterade i Hippo Academy.
  • Ulricehamnsbygdens Ridklubb har rätt att använda medlemmarnas personuppgifter för rapporteringar av LOK-stöd och övriga aktivitetsstöd till Ridsportförbundet, Riksidrottsförbundet, SISU, kommunen mfl bidragsgivare.
  • Som medlem i en ridklubb ansluten till Ridsportförbundet får du tidningen Häst & Ryttare hemskickad. Ridsportförbundet får vårt medlemsregister för att kunna skicka tidningen till rätt medlemmar. Kontakta ridklubben om du inte får tidningen i din brevlåda.
  • Som medlem har du även del av ridsportsförbundets medlemsförsäkring i Folksam.
  • Utöver ovanstående äger Ulricehamnsbygdens Ridklubb inte rätt att dela med sig av medlemmars personuppgifter till andra intressenter.
  • Som målsman godkänner jag att UBRK fakturerar och informerar i mitt barns namn samt åtar mig att vara informerad om den verksamhet som mitt barn deltar i.
  • Dina personuppgifter är av yttersta vikt för oss och vi har uppdaterat vår personuppgiftspolicy enligt den nya allmänna dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, GDPR) för att förtydliga vilka personuppgifter vi samlar in från dig, vad vi gör med dina personuppgifter och vilka rättigheter du har när det gäller dina personuppgifter.
Uppdaterad: 01 AUG 2015 10:38 Skribent: Johanna Eriksson

Sidansvarig är Robin Johansson

Klubben fotograferar vid
aktiviteter och evenemang.
Vill du ta bort bilder, kontakta
This is a mailto link eller
hemsideansvarig.

NYSISUloggaCMYK

Vi är idrottens eget studieförbund.
Vi jobbar med bildning och utbildning inom idrotten.

Vi är där idrotten lär!

bolon-logo