Hoppa till sidans innehåll

Förmåner för tävlingsryttare 2020


 • Som licensierad ryttare för UBRK erhålls 50 % rabatt på starter på tävlingar som anordnas av UBRK. Rabatten regleras i TDB vid anmälan. Om ryttare löser licens för två klubbar i olika grenar gäller rabatten den gren som ryttaren tävlar för UBRK i. 

 • Som licensierad ryttare får du möjlighet att delta i en kick-off till rabatterat pris. 

 • Återbetalning av kostnaden för ryttarlicens sker om du får minst 15 rankingpoäng under 2019. 

 • Tävlingsbidrag utgår med 500 kronor per tävling, max 1000 kronor per ryttare och år vid deltagande i valfria tävlingar med minst nationell status. För att vara berättigad till denna ersättning ska du under innevarande år och innan du åker till tävlingen ha presterat följande resultat. 

                   - Hoppning ponny felfri ritt i Msv B 

                   - Hoppning häst felfri ritt i 130 

                   - Dressyr ponny minst 64 % i klass där öppna, sluta och enkla              
                     byten ingår 

                   - Dressyr häst minst 64 % i Msv B. 

                   För andra grenar kontakta TK.

 • Tävlingsbidrag på 500kr kan även utgå om ekipage kvalat in till finaler i Falsterbo, Breeders, Elmia och Scandinavium. Klubbens namn ska synas i startlistan. Dock max 2 gånger (1000kr).

 • Boxbidrag utgår med 1000 kronor för ryttare som deltar i SM där krav på uppstallning finns. Bidraget betalas ut två gånger per ryttare under 2019. 

 • Vid deltagande i lag i Div 1 eller högre eller tävlingar motsvarande SM, Breeders, Falsterbo, Scandinavium står UBRK för kostnaden för en klubbjacka. En jacka kan endast erhållas vart tredje år. Jackan kan komma att förses med sponsorloggor. 

 • UBRK betalar laganmälningsavgifter vid lagtävlingar på alla nivåer. 

 • Som licensierad ryttare kan du mot deposition kvittera ut en nyckeltag för att kunna rida i ridhuset när det är tillgängligt för ryttare med egen häst. Se hemsidan för tider och avgifter. Tag kan, för licensierade ryttare, erhållas även om du inte löser manegekort utan betalar för enstaka tillfällen. 

Ovanstående förmåner gäller under förutsättning att kostnaderna för tävlingsförmåner inte överstiger 50 % av den vinst som tävlingarna genererar under 2019. Om vinsten blir mindre reduceras förmånerna i relation till detta, dock erhålls alltid klubbrabatt på UBRK-tävlingar och licensavgiften tillbaka. 

Av dig som ryttare krävs följande:

 • Du och ditt team uppträder i enlighet med Ridsportförbundets ledstjärnor på alla tävlingar och vid ridning på klubbens anläggning och du är ett gott föredöme för andra medlemmar. 

 • För att ta del av förmånerna ovan ska du eller någon annan som du ordnar i ditt ställe vara funktionär minst 8 timmar per år. Därefter får du börja räkna funktionärsbonuspoäng.

 • Vid placering ska du senast måndagen efter tävlingen förse pressansvarig med underlag i form av text och bild från tävlingen. 

 • Du ska presentera dig på klubbens hemsida. 

 • Du ska före avresa till SM och liknande tävlingar kontakta pressansvarig i god tid så att eventuellt reportage kan göras om tidningen är intresserad. 

 • Ryttare som anmält intresse för att rida i lag ska, för att vara aktuell för laguttagning, anmäla sig senast tre dagar innan ordinarie anmälningstid utgått, så att möjlighet att få tag på reserv finns. 

 • Du ska en gång per år vara beredd på att, med eller utan häst, ställa upp på en aktivitet som klubben anordnar (t.ex. uppvisningar av olika slag såsom sommarshow, juljippo, arrangemang för sponsorer, kurser, clinics m.m.). 

 • Du ska skrivit på det avtal som skickades ut i samband med att du löste licens senast 2 veckor efter att det skickast ut. 
 • För utbetalning av licens och övriga tävlingskostnader enligt ovan ska ett mail skickas senast 15/12 till tävlingskommittén (aktuell mailadress kommer att anges i höst) där du anger namn och licensnummer samt information om de tävlingar du ansöker om ersättning för. Utbetalningen sker till TDB så ange även ditt OCR-nummer i TDB. 

 • Innan utbetalning sker kontrolleras att ryttaren uppfyllt sina åtaganden enligt ovan och att licens lösts för UBRK 2020. 

UBRK ser gärna även följande från dig som ryttare Ryttare som använder Instagram uppmanas att använda #ubrk. Använder du andra sociala medier önskar UBRK att du där uppmärksammar att du tävlar för klubben. 

Att du använder klubbjacka så mycket som möjligt på tävling och arrangerade träningar, när vädret tillåter och att du på lagtävlingar tävlar med klubbschabrak.

Uppdaterad: 05 MAR 2018 19:12 Skribent: Pia Hellborg
E-post: Adressen Gömd


Sidansvarig är Robin Johansson

 Klubben fotograferar vid
aktiviteter och evenemang.
Vill du ta bort bilder, kontakta
This is a mailto link eller
hemsideansvarig.  

 

 

 

 

NYSISUloggaCMYK

Vi är idrottens eget studieförbund.
Vi jobbar med bildning och utbildning inom idrotten.

Vi är där idrotten lär!

 

bolon-logo

 

Sparbanken logo

 

 

 

 

 

 

  


 

         

Postadress:
Ulricehamnsbygdens RK - Ridsport
Ubbarp 806
52337 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116595
E-post: This is a mailto link

Se all info